Behörig våtrum Staffanstorp 046 - 25 30 10 Lomma 040 - 23 04 70

Vilket värmesystem till handdukstorken?

Handdukstork på el, vatten eller kombinerat. Vad är bäst? Jag får ofta frågan om vad jag rekommenderar för uppvärmningssystem på handdukstorken. Idag kan man välja fritt mellan enbart el, enbart vatten eller en kombination av el och vatten.

Senast uppdaterad av Sanna i

Rosendal 1

För att kunna svara på denna fråga måste man först titta på vilka behov du har. Ska du använda handdukstorken mer som en handdukshängare
eller är det faktiskt viktigt för dig att den snabbt torkar din handduk?

Nackdelen med att ha en handdukstork på enbart vatten (ditt elementsystem) är att den är avstängd på sommaren då det är varmt och elementen inte är igång. Har man då en handdukstork på både el och vatten kan man ju
enkelt sätta på handdukstorken på el när man ska torka handdukarna från
stranden.

 

 För många handlar det om vad som är enklast. Om du ska renovera och idag har ett element kan man enkelt byta detta till en handdukstork. Då sätter du handdukstorken på det system du har elementet på idag.

Gripsholm 2

Ovan: Gripsholm handdukstork från Nordhem, kan monteras på både el, vatten eller kombinerat.

Det optimala är alltså att ha handdukstorken på en kombination av el och vatten, men för er som inte känner ett trängande behov av att snabbt kunna torka handdukarna på sommaren eller helt enkelt inte vill dra in en ny värmekälla utan utnyttja den ni har idag så är det bättre med enbart el eller vatten.

Sofiero 1 krom

Ovan: Sofiero handdukstork från Nordhem. Går att montera på både el, vatten och kombinerat.

Jag vill också passa på att nämna att VVC, ditt duschvattensystem (detta är inte att förväxla med VVS, ditt elementvattensystem), ej är tillåtet längre enligt Säker vattens branschregler. Detta ändrades 1 januari 2011. Vattnet som cirkulerar här är inget slutet system som ditt elementvatten, utan det innehåller syre vilket i sin tur får krom och andra material att rosta sönder.

 

Alla Nordhems handdukstorkar går att sätta på el, vatten eller el och vatten, kombinerat. Klicka här för att kika på Nordhems olika modeller och priser.

Följ @dittnyabadrum på Instagram